Куриоз! Продават хотел в Банско барабар с бащата на собственика

Съдия-изпълнител сложи за пореден път на тезгяха известната къща за гости „Мамин Кольо“ в Банско, собственост на Методи Николов Стоянов. Сградата се състои от два апартамента по 70 кв. м. и един от 120 кв. м., както и механа и двор.

Интересното е, че обектът на ул. „България“ N8 е със запазено ползване до живот в полза на бащата на Стоянов – Никола Хаджистоянов, който е един от първите хотелиери и ресторантьори в курортния град, разбра Struma.com.

Това означава, че човекът, който закупи 3 апартамента от къщата, механата и двора с размер половин декар, няма да има законното право да изгони бащата на бившия собственик.

Няма опция и да плаща наем, защото в документите ясно е разпоредено, че Никола Хаджистоянов може да живее в къщата на сина си до края на живота си.

Дворът на къщата е оценен на 15 628 лв., механата, чиято площ е 160 квадратни метра, се продава за 103 069лв, по-малките апартаменти – за 44 439лв единия, а големият апартамент в къщата е оценен на 78 220 лв.

Това е пореден опит да се продаде имотът, но досега купувач така и не се явил. Пазач на обекта е доскорошният собственик Методи Стоянов, който е длъжен да осигури достъп на всеки мераклия да разгледа имота. За пръв път сградата е била обявена за публична продан през 2014г. заради необслужван банков кредит, а от тогава до сега цената почти не е мръднала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *