Къде е справедливостта: Каплата си е вкъщи за Коледа, Янек… го няма!

Къде е справедливостта: Каплата си е вкъщи за Коледа, Янек… го няма!

Справедливост по български – бодигардът на Братя Галеви Васил Капланов – Каплата си е вкъщи за Коледа, а Янек Миланов вече пет месеца се води безследно изчезнал.

42-годишният дупничанин продължава да е най-коментираната тема Града на фармацията. Върналият се в родния си град от Франция за лятна отпуска Янек сякаш потъна вдън земя на 31 юли вечерта.

Тогава е засечен да се качва в джипа на Каплата. Преди време Янек имал връзка с бившата му жена Петя, заради което двамата се срещнали да си уредят отношенията.

Оттогава следите на Янек се губят. Брат му Марио, който живее в Англия, се върна веднага у нас. Той се срещна с главния прокурор Иван Гешев и получи уверение, че прокуратурата работи активно по случая.

Марио Миланов обаче изрази съмнения, че полицията в Дупница не е действала бързо и адекватно веднага след подадения сигнал за изчезването на Янек и са били пропуснати първите часове и дни, за да се тръгне по „горещи следи“.

За 5 месеца бяха проведени десетки специализирани операции за издирването му. Бяха претърсени метър по метър околностите на града и близките села, водолази няколко пъти проверяваха язовир „Дяково“, както и други водоеми, но засега цялото издирване е безрезултатно.

Във фейсук бе организирана група „Къде е Янек“, в която масово хората изразяваха съмнения, че мъжът е отвлечен и призоваваха разследващите да „притиснат“ Каплата, за да каже какво се е случило. Точно по повод подобен коментар от шефа на мотоклуб „Неразделни братя“ Димитър Недев, Капланов му се обадил и го заплашил с думите: „Децата ти ще останат сираци“.

Заради тази закана с убийство прокуратурата обвини Капланов и на 4 септември той бе арестуван. Окръжният съд в Кюстендил обаче го пусна под домашен арест преди дни. Съдът указа на обвиняемия, че няма право да напуска домашния си адрес без разрешение и допуска контрола да бъде осъществяван чрез средствата за електронно наблюдение.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *