„Къртица“ дупчи за новия водопровод в трети квартал на Перник

„Къртица“ дупчи за новия водопровод в трети квартал на Перник

Започна полагането на новия водопровод в трети голям квартал на Перник – „Мошино“, съобщиха от общината. Най-напред ще се работи на улиците „Олег Кошевой“ и „Рашо Димитров“.

Тръбите са от високоустойчив материал. Използва се технологията „къртица“, проправяща път на тръбите под земята, без да се разкопават тротоари и пътни платна. Така не се налага реорганизация на автомобилния трафик и се спестяват неудобства за пешеходците и живущите на съответната улица. Единствените изкопи, които се правят, са за сградните отклонения. Освен това тази технология спестява много време и финансови средства, уточняват от кметството.

Ще бъде подменен общо 56 км водопровод в целия град. Почти е приключила дейността в квартал „Църква“, активно се работи в кв. „Изток“.

За реконструкция на водопроводната мрежа в Перник са сключени договори с три фирми, които според кмета Станислав Владимиров, са най-добрите в сектора. Очаква се през есента ремонтът на всички обекти по водопреносната мрежа на Перник да приключи, а загубите на вода да спаднат от 75 до 45 процента.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *