Къщите за гости в Сапарева баня пълни на 100%

Къщите за гости в Сапарева баня пълни на 100%

Почти всички къщи за гости в Сапарева баня са заети на 100%, информираха от местната управа по време на посещението на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова в града.

По време на посещението в общината министър Николова и кметът на града инспектираха на случаен принцип хотел в Сапарева баня, за да видят дали се спазват мерките за безопасност. Според управата на мястото за настаняване в момента 36-40% от капацитета на хотела е запълнен, като се надяват в следващите месеци ситуацията да се подобри и туристите да се увеличат.

Вицепремиерът подробно провери дали се спазва дистанцията в ресторанта, както и спа центъра към хотела, където дезинфекцията се извърша на всеки 30 минути.

Николова подчерта, че Сапарева баня има възможността и подходящите ресурси, за да предлага разнообразни форми на туризъм през цялата година. Според нея комбинацията от различни форми на туризъм е предпочитано през този сезон.

Министър Николова посети и началната станция на лифт „Рилски езера“. По думите й съчетанието между планински и спа туризъм допринася не само за развитието на сектора, но и за здравето на хората, което е на първо място в тези тежки времена.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *