Кюстендилец под карантина стана свидетел на взломна кражба

„Карантината продължава да е приоритет на община Кюстендил – каза на пресконференция кметът Петър Паунов. – Похвално е дори, че кюстендилец под карантина е видял от жилището си и сигнализирал за взломна кражба. Екипите на полицията работят по случая”, добави градоначалникът.

Паунов уточни, че новите случаи на заразени в България, в голяма си част са само от вътрешната миграция, пише в. „Струма“. „Затова ви моля за максимално ограничаване на движението както в самите градове, така и в страната. Съвсем скоро ще бъде извършена и проверка на хората, които влизат в градовете, така че имаме готовност с екипите”, обяви кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Към момента 94 жители на Кюстендил са под карантина, на деветима други тя вече е изтекла. В администрацията стартира и набиране на доброволци. Всеки, който реши да се включи, може да го направи на имейл адрес: napravidobrokn@abv.bg или на телефони: 0888 599 199, 0882 885 104.

„Благодаря на всички наши съграждани, които проявиха активност и загриженост. С оглед на тяхната настойчивост, обявяваме и координати за набиране на доброволческо звено. Необходимо е да посочите трите си имена, адрес по местоживеене, телефонен номер за връзка и евентуално сферата на действие, в която можете да бъдете полезни. Вече има 10 човека, които настойчиво искат да се включат“, добави кметът на Кюстендил.

Той припомни, че хората, които са с хронични заболявания, няма да е необходимо да ходят при личните си лекари за рецепта. Лекарствата ще се получават само срещу рецептурна книжка в аптеките, откъдето последно е пазарувано.

„Не е необходима рецепта от личния лекар. Всички аптеки разполагат с необходимия софтуер, а целта е да не се струпват хора пред кабинетите на личните лекари. РЗОК – Кюстендил има и дежурни телефони, чрез които се правят консултации. ТЕЛК ще работи по същия начин. По заявка на превозвачите намаляват автобусните линии. Още четири линии са намалели, а причината е по-малкият брой пътници”, добави кметът на града.

„Отново моля за изключително засилено внимание, да няма струпване на хора. Екипи на жандармерия ще контролират за спазване на мерките. В Хисарлъка също ще има пропускателни пунктове. Молебенът за здраве на Кюстендилска пролет ще бъде отслужен лично от Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит. Той ще се проведе от 11 часа на 21 март в двора на храма „Успение Богородично“. Няма да се допускат граждани, а всеки, който желае, може да наблюдава молебена директно от фейсбук страницата на община Кюстендил.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *