Кюстендилска пролет 2020 ще бъде посрещната само с молебен

Кюстендилска пролет ще бъде посрещната с молебен, който ще се извърши в двора на Килийното училище, това обяви кметът на Кюстендил Петър Паунов. Молебенът ще бъде излъчен пряко по фейсбук страницата на община Кюстендил.

„Моля ви никакво струпване и излизане по паркове и площади. Молебенът е най- важното нещо да се отправи молитвения зов към Бога. Това е най- важната част от посрещането, за да може след това да ни дари Бог с пълни сили да излезем на полята и с труд да изкараме прехраната си.

В момента, в който бе въведено извънредно положение мерките са ясно указани- всички мероприятия са забранени. Не е необходимо кметът да коментира нещо очевидно, което е предвидено в националното законодателство. Не се планират никакви празници, събирания и тържества“, заяви Паунов.

Търговците, който са предплатили тротоарна право, за откритите площи, то ще бъде приспаднато през следващите месеци, за да не бъдат натоварвани, когато започнат да работят.

„Призоваваме всеки един,който има наем за търговска площ незабавно наемодателите да се свържат с наемателите и за периода на извънредните мерки да ги освободят от наемните плащания. Търговските обекти не работят. Да се даде шанс на тези хора“, допълни Петър Паунов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *