Кюстендилският квартал „Изток“ остава затворен до 30 юни

Кюстендилският квартал „Изток“ остава затворен до 30 юни

Забранява се изцяло влизането и излизането от кюстендилския квартал „Изток“. Решението е на Областния кризисен щаб за борба с коронавируса. Мярката е до 30 юни, включително.

Причината за взетите мерки са увеличаващите се случаи на коронавирус. „Има огнище на коронавирус, случаите нарастват ежедневно и положението е много тревожно в квартала. Заразата трябва да бъде овладяна възможно най-бързо, за да предпазим цялата общност“, каза областният управител Виктор Янев.

На свое заседание членовете на областния кризисен щаб взеха решение в квартал „Изток“ да влизат само медицински екипи при спешност, екипи при възникване на аварии, както и доставчици на храна и медикаменти.

Жителите на квартала могат да изпълняват трудовите си задължения, но при строго организиран транспорт от работодателите, с конкретен маршрут. Организираният транспорт трябва да бъде съобразен изцяло с противоепидемичните мерки. Във връзка с блокирането на квартала ще бъде издадена и заповед от директора на Регионална здравна инспекция в Кюстендил д-р Златко Величков.

С новите 11 положителни проби за последните 24 часа в Кюстендилска област, диагностицираните с коронавирусна инфекция от началото на заразата са общо 134. Само от 12 до 18 юни положителните случаи в областта са 38. Десет от лицата, дали положителни проби за последните 24 часа, са от община Кюстендил. Това са шест жени, двама мъже и две деца.

С изключение на един мъж от града, всички останали са от квартал „Изток“. Има и една положителна проба на млад мъж от град Дупница. Девет са били хоспитализираните досега лица в болницата в град Кюстендил, но седем са настанени за лечение към този час. На трима от тях състоянието е тежко, а на един – 60-годишен мъж, от вчера е критично.

От началото на пандемията 90 лица от област Кюстендил са излекувани от COVID-19.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *