Кюстендилски художник подреди изложба от картини на балкона си

Пейзажистът Красимир Иванов направи истински фурор в Кюстендил с нестандартна изложба, която подреди на балкона на дома си, който се намира на улица „Гороцветна“ в областния град.

“Идеята за тази изложба се породи сега, по време на карантината. Имах нарисувани картини, а по време на изолацията няма къде да ги давам. Галериите са затворени и реших да ги сложа на балкона, хората да ги гледат, те са за тях. Коментират, че на някои им харесват, на някои не”, споделя Иванов.

Макар и малко на брой, минувачите по улица „Гороцветна” са заинтригувани от нетрадиционната изложба на балкона.

“Това се случва за първи път в града ни и определено ни радва. Картините са различни и привличат погледите ни. Като няма къде да се порадваш на изкуството, то поне да минеш по тази уличка. Няма как да не се насладим на този талант, къде в друг град се прави нещо подобно? Възхитени сме, дано примерът бъде последван и от други творци на изкуството“, споделят кюстендилци, които ежедневно преминават по улица „Гороцветна“ Те са надяват подобни изложби да видят на терасите и на други творци от Кюстендил, който зарази пандемията не могат да покажат картините си.

Художникът Красимир Иванов рисува предимно пейзажи и натюрморти, както и портрети по поръчка. Негови картини се продават по изложби в страната и чужбина.

За себе Иванов казва, че рисува откакто се помни, поне от 40 години. Навремето работил като художник по заводите, а сега рисува на свободна практика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *