Кюстендилци теглят пари от дезинфекцирани банкомати

На всеки час ще се дезинфектират банкоматите в Кюстендил, защото са преценени като места за потенциално разпространение на заразата – особено при изплащане на пенсиите,обяви кметът на града Петър Паунов, който въвежда мярката със специална своя заповед. Особено, когато се плащат пенсиите, пред апаратите е стълпотворение, десетки хора са на опашка пред устройствата, мотивира се градоначалникът.

Той поздрави кюстендилци с вчерашния празник Благовешение и каза, че храмовете са отверени за свободен достъп при спазвани мерките срещу корона вируса, пише кмета.бг. На дръжките на вратите в черквите е навита марля, дръжките постоянно се дизенфексират със спирт. В храмовете не се допуска струпване на хора. Дори, когато свещениците дават нафора – богомолците са на минимум един метър един от друг. „Храмовете са място за избавление, за спасение – не за зараза“, обобщи Паунов, който спазва каноничния пост и всяка сутрин пали свещ в черква.

Иначе короновирусната ситуация за града и общината към вчерашна дата изглежда така – с 50% са се увеличили поставените под карантина от сряда, те вече са 134 души, нови 37 има от сряда. 59 е общият брой с изтекла 14-дневна карантина. „Във всеки едни от магазините няма право да се консумира каквато и да било напитка или храна. В търговските обекти получавате напитки и храна и напускате. Където има маси, те трябва да се премахнат. Подавайте сигнали до здравните власти или кметски наместници по места“, апелира Паунов., като призова за пореден път за спокойствие и лична дисциплина и отговорност.

173 души крайно нуждаещи ще получат хранителни пакети със стоки от първа необходимост. Увеличава се бюджетът на „Патронажна грижа“, още 135 нуждаещи се от помощ в условията на пандемията ще бъдат обхванати допълнително.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *