Кюстендил с награда за здравния туризъм от Берлин

Община Кюстендил бе отличена с награда за устойчивост и прогрес на форума „Здравен туризъм в България“, проведен в Берлин. Отличието бе връчено на заместник-кмета Светослав Василев лично от Тобиас Биленщайн – председател на ЕСПА и ръководител на проекта „По пътя на римляните“, в който Община Кюстендил е партньор.

На церемонията присъстваха още посланикът на България в Германия – Н.Пр.Елена Шекерлетова, главният управител на Германо-Българската индустриално-търговска камара д-р Митко Василев и неговият заместник – Кармен Щрук, директорът на Българския културен институт в Берлин – Борислав Петранов, главният секретар на Европейската СПА асоциация – Чила Мезоси, председателят на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм – Сийка Кацарова, пише Кмета.бг.

Събитието дава шанс на професионална немска публика да се запознае с възможностите за здравен туризъм в община Кюстендил.

Светослав Василев и Валентин Господинов – директор на ХГ „Владимир Димитров – Майстора“, са в Берлин и за откриване на изложбата за съвременно изкуство под надслов „Художници от Кюстендил“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *