Леви и десни в нов Отечествен фронт срещу ГЕРБ

Протестите срещу правителството обединиха на площада несъвместими политически проекти. В тях се включиха както партийни лидери като Корнелия Нинова /БСП/, Румен Петков /АБВ/ и Христо Иванов /Демократична България/, така и нови кандидати за политическа слава в лицето на Мая Манолова. Всички са категорични, че ще продължат да организират протести, докато правителството не подаде оставка.

„Очаквам вълна от протести до падането на Борисов. Крайно време е за обединение срещу него. Политическата криза я предизвика Борисов. Той е готов да предизвика безредици, за да запази властта“, коментира Мая Манолова.

Според нея обединението на хора – леви и десни, партийни и безпартийни, млади и стари, показва, че гневът на гражданите ескалира от институционалната война.

Бившият правосъден министър в кабинета „Борисов 2“ Христо Иванов е на мнение, че протестите ще продължат до падането на правителството. Настояваме за предсрочни избори, каза Иванов. Той поиска и оставката на вътрешния министър Младен Маринов.

Моделът на управление на ГЕРБ може да бъде сменен или под натиска на протестите, или с вот на недоверие, а шансовете за успех се увеличават, ако те се съчетаят, амбицирана е и Корнелия Нинова. БСП ще се опита да направи точно това.

На 15 юли парламентарната група на партията внася вот на недоверие за корупция срещу правителството и призова в този ден всички, които искат промяна, да се съберат пред сградата на парламента – мирно, спокойно, без провокации и ексцесии.

Призовавам членовете и симпатизантите на БСП да продължават да организират, да подкрепят и да се включват в протестите в цялата страна, каза Нинова.

Според нея ГЕРБ трябва да бъде свалена от власт, а държавата да се изгради отново от умни, знаещи, можещи и честни хора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *