„Левски“ ще подкрепи Боби Михайлов, агитки протестират пред НДК

„Левски“ ще подкрепи Боби Михайлов, агитки протестират пред НДК

Собственикът на Левски Наско Сираков обяви подкрепа към Борислав Михайлов на влизане в НДК. „Не мога да задраскам 40-годишно приятелство. Днес Михайлов няма да загуби с глас от Левски. Наистина има нужда от рестарт, но смятам, че Михайлов знае как да се случи“, заяви Наско Сираков.

Извънредният конгрес на Българския футболен съюз ще се проведе днес от 10:00 часа в зала 1 на Националния дворец на културата. На конгреса ще бъде избрано ръководството на централата, което ще управлява българския футбол в следващите четири години.

До свикването на извънреден конгрес се стигна, след като кандидат-президентът Димитър Бербатов и неговият екип събраха подписка с желанието на повече от една трета от клубовете в системата на БФС, които искат провеждането на такъв конгрес.

Основните конкуренти за президентския пост в БФС са настоящият президент Борислав Михайлов и рекордьорът по голове за националния отбор Димитър Бербатов.

Михайлов е начело на българския футбол от 2005-а година насам, като вече изкара четири мандата като президент на родната централа, макар че за година и половина от настоящия си мандат бе в оставка, преди изненадващо да я оттегли в края на април тази година. От своя страна Бербатов, в чийто екип са бившите му съотборници в националния отбор Стилиян Петров и Мартин Петров, както и настоящият член на Изпълкома Петър Величков, проведе активна кампания в последните месеци, в която обиколи България, за да се срещне с почти всички клубове, които са членове на БФС.

На извънредния конгрес на БФС кандидати за президентския пост са още Христо Порточанов, Христо Христов, Ивайло Дражев и Георги Захариев. На свое заседание миналата седмица Изпълкомът на БФС определи правилата за провеждане на конгреса, като стана ясно, че право на глас ще имат общо 508 клуба от цялата страна. Именно представителите на тези 508 клуба ще определят кой ще е следващият президент на БФС, както и новите членове на Изпълкома. Гласуването ще се осъществи с интегрална бюлетина.

В същото време пред НДК вече са се събрали привърженици на футбола, които са издигнали транспаранти срещу настоящото ръководство и в подкрепа на Бербатов.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *