Лекарите в Разлог не преглеждат пациенти без маски

Болницата в Разлог забранява престояването в коридорите без маски на лицето. Такава забрана е залепена в коридора на отделението по образна диагностика. Тя гласи, че е забранен престоят в коридора и влизането в кабинетите за изследване без предпазни маски или непокрити с шал или кърпа на носа и устата. В забраната е уточнено, че на пациентите, които не се съобразят може да бъде отказван преглед. Забраната завършва с апел към всички: „Предпазете себе си! Предпазете другите! Предпазете нас, за да има кой да ви лекува!“.

Служители в МБАЛ – Разлог споделиха, че въпреки апелите и забраната някои хора не се съобразяват и показват безотговорност към себе си и околните, и дори се надсмиват на заповедта, като често влизат в спорове и пререкания с медицински лица след отправена забележка, пише в. „Струма“.

Отговорността на хората във вчерашния ден бе и най- обсъжданата тема в социалните мрежи, след като малко преди обяд се появиха множество снимки от улици и площади с немалък брой хора. Слънчевият ден изкара много хора навън – някои за работа, други тръгнали за лекарства или храна, а трети просто за раздумка или разходка. Реакциите в социалните мрежи не закъсняха и повечето коментари бяха критични към тези, които не се съобразяват с препоръките да си останат вкъщи и без причина излизат навън.

Появиха се и снимки на по-възрастни хора, които са в рисковата възраст и най-застрашената група от заразяване с коронавирус. Не липсваха и майки с деца. Хората с маски бяха по-малко, отколкото тези, взели някакви предпазни мерки.

Хора съобщиха, че е имало опашки пред пощата, банкоматите и аптеките. На първите две места заради факта, че вчера са преведени добавките за деца.

Десетки изразиха и безпокойството си заради прибралите се от чужбина през последните дни. На редакционната ни поща получихме и сигнали, че много от тях се разхождат безпроблемно. Причините – не са поставени под карантина или изобщо не я спазват.

В тази връзка от кризистния щаб в Разлог още в неделя обявиха, че ще се предприемат по-строги мерки и по-строг контрол. До 15.03.2020 година поставените под карантина лица са 18. В тази посока хората проявяват нетърпимост и непрекъснато се подават сигнали за лица, които са се прибрали от чужбина и се разхождат спокойно. Всеки един сигнал се проверява от здравните власти и полиция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *