Лекарите от Спешното в Дупница: Не е вярно, че тези, които сме на първа линия, сме оборудвани!

Лекарите от Спешното в Дупница: Не е вярно, че тези, които сме на първа линия, сме оборудвани!

На 52-ма души персонал в Спешен център – Дупница са предоставени само 4 предпазни костюма и по една маска за многократна употреба. „Не е вярно това, което се тръби пред медиите, че всички, които са на първа линия, са оборудвани с предпазни средства. На 52-ма души 4 предпазни костюма не са достатъчни. Ако има заболял от коронавирус на адрес, отиват шофьор и лекар. Те ще облекат два от предпазните костюми, но нали има и друг персонал на работа в спешното, те какво ще облекат”, заявява пред в. „Струма” д-р Бойко Полянов, завеждащ Спешен център –Дупница, и допълва:

„Докарани са от Кюстендил 52 маски за дълготрайна употреба. Екипите трябва да ги перат, за да ги използват по-дълго време. В момента прекратяваме отпуските на всички. Такава е заповедта от министерството. Всичко е на крак, а няма достатъчно предпазни средства. Разполагаме с дезинфектанти, но само те не са достатъчни да ни предпазят”, категоричен бе д-р Бойко Полянов.

От 1 март са начислени по 1000 лв. над заплатите на всички работещи в Спешния център, както обеща премиерът. Сега основните брутни заплати на лекарите в Спешен център са 1450 лв., но имат и добавки за нощни дежурства. Медицинските сестри са с основна брутна заплата от 910,00 лв., но с надбавките става над 1000 лв. Санитарите получават около 750 лв. С начисляване на новите 1000 лв. лекарите ще получават брутна заплата от 2450 лв.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *