Лекари от Пазарджик спасиха живота на 26-годишна французойка

Лекари от Хирургично отделение на МБАЛ-Пазарджик спасиха 26-годишна френска гражданка от град Лил, съобщиха от лечебното заведение.

Младата жена, която пристигнала в Пазарджик по международен проект, постъпва по спешност в болницата преди седмица със силни болки в корема. Медиците от Спешно отделение настояват тя да бъде хоспитализирана, но французойката на два пъти отказва. След консултация с хирург и направените изследвания става ясно, че се налага спешна операция заради перфорация на стомашна язва и дифузен перитонит.

Лекарите успяват да убедят пациентката да остане в болницата и да бъде оперирана, защото са необходими спешни мерки, тъй като ситуацията е животозастрашаваща.

„Такава ситуация на 100% завършва със смърт, ако не се реагира по спешност и не се извърши операция“, коментира началникът на Хирургично отделение д-р Георги Стоилов, който лично ръководи операцията, която извършват в екип с д-р Милко Петров и началника на Отделението по анестезиология и интензивно лечение д-р Димитър Иванов.

Днес 26-годишната французойка е изписана от болницата. Предстоят и посещения в Хирургично отделение за контролни прегледи. Благодаря на колегите, които ми помогнаха за успешната операция, заяви д-р Стоилов и посъветва болните да имат повече доверие в лекарските съвети.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *