Лекари от Пловдив разказаха как са спасили тежкоболен от COVID-19

Лекари от пловдивската болница „Пълмед“ разказаха за чудодейното спасява не 49-годишен военнослужеш от Карлово, лекуван от COVID-19.

В събота той стана първият интубиран пациент със заболяването, който се излекува в България. 49-годишният военнослужещ от Карлово пребори коронавируса след седмица на апаратна вентилация в специализираното отделение на болница „Пълмед“ в Пловдив.

Лекарите от лечебното заведение споделиха пред Нова телевизия, че са много щастливи от добрата развръзка и ще продължат да работят с пълни сили.

„Пациентът беше приет в не толкова тежко състояние. Имаше температура, кашлица, отпадналост. При направените изследвания и потвърдената проба се видя, че има тежка дихателна недостатъчност. Наложи се интубация. Бяхме учудени, защото той сам слезе от линейката и видимо нямаше сериозен проблем. 7 дни беше на апаратна вентилация. След като излезе от комата, каза, че е много щастлив, че ни вижда. Нямаше спомени за датата и това, което му се е случило. Спазихме препоръките за лечение с хлорохин, антибиотици. Предполагаме, че се е заразил от негов близък, който е бил в Англия“, разказаха лекарите на първа линия. По думите им от болницата са изписани още двама пациенти с COVID-19, но техните случаи били по-леки.

В момента в болницата има трима настанени с коронавирус, като едната жена е с придружаващи заболявания и е на апартна вентилация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *