Лелята на убийцата от Сандански: Кристина не смееше да пипне на Георги вещ, за да не яде бой

За първи път проговаря един от най-близките хора на Кристина Дунчева, убила двете си деца в Сандански. Ваня Кирилова разказва пред 168 часа, че всъщност „чудовището“, както всички нарекоха Дунчева, е била невероятно любяща майка и един много добър човек.

„Седмици преди да се случи това ужасно нещо, ние говорихме по скайп. Кристина ми каза: „Не се чувствам психически добре, искам да избягам от Жоро, защото ме тормози“. Тя плачеше. Думите й бяха – страх ме е от него, той ме тормози и ме бие. Не знам какво ще се случи занапред. Дай ми съвет. Аз й казах: Криси, ако е така, по-добре говори с него и му кажи, че в момента искаш да отидеш при майка ти и баща ти, докато той се смири.

Сподели ми, че последните три месеца Георги я е побърквал. Тя беше останала без работа. Той й казал: Ако ти останеш у дома, аз ще те направя луда. Гледай да си търсиш някъде работа. Аз веднага реагирах: Как така? Той е мъж и баща, ще се грижи за теб, а ти ще си намериш работа, нищо толкова не е станало, че да се ядосва така. Тя пак повтори, че не може да му каже такова нещо, защото я е страх от него“, разказа Ваня Кирилова.

„Криси беше тормозена психически и физически. Пред мен Георги я е обиждал, чувала съм толкова грозни думи и изрази. Наричаше я проста селянка. Обръщаше се с думите: „Кристино, ти си проста кръшлийка“. Когато говореше за нея, казваше: Тази моята проста селянка. Много пъти аз съм отвръщала: Чакай малко, не може така да говориш кой е прост и кой умен. Не става.

Тя е майка на децата ти, уважавай я. Той веднага ми опонираше: Да, но тя си е проста, какво да я правя. Миналата година на сватбата на брат й в колата пътувахме с децата. Ако знаете той как се държеше и пред тях.

Аз пак му казвам: Ей, човек, децата са тук, престани да говориш така. Тя не смееше дори да пипне негова вещ, защото не знаеше какво ще се случи после. Очакваше я бой, ако докосне или размести нещо. Трябваше всички да правят това, което той каже. Толкова груб, толкова арогантен. Всяко изказване звучеше като „кой съм аз“. Сякаш е велик.

Спомням си как й беше казал веднъж: „Кристино, ти трябва да се съобразяваш в тази къща, защото ние имаме толкова много неща, докато твоето семейство от селяни нямате нищо“, каза още лелята на Кристина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *