Лидерски дебат за политика и бъдеще събра кандидатите за властта

Политика и бъдеще. Това беше последната тема в лидерския дебат преди изборите на 14 октомври, организиран от Bulgaria ON AIR. Своите позиции изказаха Даниел Митов, Георги Свиленски, Асен Василев, Владислав Панев и Мая Манолова споделиха позициите си по темата политика и бъдеще.

„Много е важно след третите парламентарни избори тази година да възстановим нормалния политически диалог в парламента. Трябва да можем да си говорим. Има нужда от конструктивна опозиция и правителство от добре очертано парламентарно мнозинство. Не трябва да правим кампания на принципа да унищожим образа на политическия си опонент“, заяви Митов от ГЕРБ.

Манолова подчерта, че надеждите на българските граждани са свързани с 47-ия парламент – той да състави редовно правителство, но правителство на промяната.

„Не съм чула някой да иска „Борисов 4“. Време е наистина ГЕРБ и ДПС да бъдат оставени в здравословно диета от властта. Очакванията на хората от площадите е да има правителство на протеста и промяната. В ядрото на основата очакват да видят „Продължаваме промяната“, ДБ, ИБГНИ. Ръцете са протегнати към ИТН и БСП“, каза съпредседателят на ИБГНИ.

„Не са малко хората, които искат „Борисов 4“, отговори ѝ Митов.

„Дано не провалим и следващия парламент. В следващия парламент ще е доста трудно да се сформира мнозинство. Призовавам всички да се държим отговорно в НС. Трябва да се действа рационално и по приоритети. Има опасност да дискредитираме в очите на българските граждани демокрацията, партиите и темата за борба с корупцията. Корупция се бори с еволюция на институциите“, коментира той.

Свиленски от БСП настоя, че след 14 ноември България трябва да има работещ парламент, редовно избрано правителство, за да решава всички проблеми и кризи.

„БСП беше партията, която показа, че може да води диалог с партиите, които искат да се случи промяна в България. Отворени сме за разговори и за политики за промяна на модела на управление. Готови сме да бъдем силата, която да поведе промяната“, заяви социалистът.

„Няма как да се олицетворявате като промяна, която ще спаси България. Какво направихте с вашата Комисия по ревизията? Направихте само медиен PR. Не е ясно дали ще влезете в парламента“, обърна се Свиленски към Мая Манолова.

Асен Василев от „Продължаваме промяната“ отбеляза, че силно вярват в необходимостта от редовно правителство. Отворени сме да говорим как да се състави правителство и как то да помогне България да излезе от всички кризи, в които е в момента, даде заявка той.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *