Лидерът на „Да, България“ подаде оставка като лидер на партията

Лидерът на „Да, България“ подаде оставка като лидер на партията

Това обяви самият той на Facebook страницата на партията.

Той обяви, че Изпълнителният съвет на партията е направила оценка и анализ на изминалите избор. По думите му резултатите от изборите са прекалено слаби, след като се отчита сериозно отстъпление спрямо вота на 11 юли, така и на 4 април.

Заедно с него и ръководството на партията също се оттегля.

“Това е много сериозен удар по способността на “Демократична България” да изпълнява онези мисии и каузи, с които се е натоварила. Това е много сериозен знак от нашите поддръжници и членовете на демократичната общност за оттегляне на доверието към нас. От тази гледна точка причините са най-различни и трябва да бъдат анализирани, но трябва да се носи и отговорност”, коментира Христо Иванов, който е и съпредседател на обединението “Демократична България” (ДСБ, “Да, България”, Зелено движение).

Христо Иванов ще остане ръководител на партията в оставка, докато не се избере ново ръководство.

“Аз нося отговорност за този резултат. Той е много лош. Изисква сериозно преосмисляне на курса и представителството, което вероятно ще има “Да, България”, посочи той.

“Демократична България” е коалиция, в която инвестирахме всички заедно с ДСБ и колегите от “Зелено движение” като инструмент на трайно представителство. Никой обаче друг обаче не се заема за трайно представителство на демократичната общност. Призовавам да пазим инструмента, защото знам какво костваше на всеки. Благодаря на колегите Атанас Атанас, Владислав Панев и Борислав Сандов заради мъдростта и труда, отдадеността, с която заедно работихме. В крайна сметка мисля, че най-голям дял от отговорността се пада на мен”, заявява Христо Иванов.

Той ще предложи на Националния съвет да се даде отсега мандат на бъдещата парламентарна група в нейната част от представители на “Да, България” да подкрепи управление с мандат на “Продължаваме промяната”.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *