Линейка излетя от пътя Симитли – Разлог

Линейка на ЦСМП-София излетя от пътя и се спусна по стръмен скат след обяд днес на път II-19 Симитли-Банско. По чудо медицинския екип в него се е отървал само с натъртвания, съобщи БГНЕС.

В линейката освен шофьора пътуват лекар и медицинска сестра, за да вземат пациент от МБАЛ-Разлог и да го транспортират за София. Пътно-транспортното произшествие става на път за Разлог, като медицинският автомобил е самокатастрофирал.

Към 14.30 ч. на входа на с. Градево, линейката предприема изпреварване, в този момент автомобилът, който задминава също завива на ляво. За да избегне сблъсък, спешният автомобил със специален режим на движение, завива наляво, и излита от пътя. Минава покрай бетонен стълб, влиза в акациева гора, чупи едно дърво и се спуска по 30-метровия скат, спирайки на поляна под пътя.

Не е подаван сигнал за инцидента на тел. 112. От София е изпратена втора линейка, която да прибере екипа. Те са се отървали след каскадата само с натъртвания, на автомобила са насени материални щети.

Причинилият произшествието автомобил не е спрял, нито е подал сигнал за това, че линейка е изхвърчала от пътя. Линейките са оборудвани с видеокамери, ще бъде прегледан записът, за установяване причините за ПТП-то.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *