Лифтът в Банско ще работи и на Великден и Гергьовден

Гостите на Банско за Великден и Гергьоден ще могат да се качат в красивата Пирин планина с кабинковия лифт и да си направят пикник в гората. Съоръжението ще е пуснато още в събота, 4 май, ден преди един от най-светлите християнски празници, като ще вози туристи от 08,00 до 16,00 часа в посока Бъндеришка поляна.

Последното спускане надолу с лифта от планината към града е в 16,30 часа. Със същия график кабинката ще работи и навръх Великден, и на Гергьовден. От 7 май до 28 юни кабинковата въжена линия ще работи само в дните от понеделник до петък и ще вози еднопосочно нагоре само в 08,00 часа.

Връщането от Пирин планина към Банско ще е в 16,30 часа. Целодневното извозване на туристите ще започне отново на 28 юни и ще продължи до 8 септември. Тогава лифтът ще тръгва в 08,00 часа, като последното качване към планината ще е в 16,00 часа, а слизането надолу е с час 16,30.

От 9 септември до 30 ноември кабинката отново минава на икономичен режим – ще работи само еднопосочно в дните от понеделник до петък. Сутрин в 08:00 часа ще качва любителите на планината до Бъндеришка поляна, а ще ги сваля обратно в курорта в 16:30 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *