„Лудогорец“ и „Левски“ са рекордьори при треньорите

„Лудогорец“ и „Левски“, които се сблъскват в петък в първото голямо дерби след подновяване на първенството, са рекордьори в България по сменени треньори, съобщава футболната обсерватория в Швейцария.

Преброяването засяга периода от 2015 година до края на 2019 година и се отнася само за отбори, които са били неизменно в елита по това време, което означава, че в статистиката попадат седем наши тима.

„Лудогорец“ е номер 1 с 10 имена, като Георги Дерменджиев имаше два периода, а останалите са Бруно Рибейро, Едуард Ераносян, Димитър Димитров, Пауло Аутуори, Антони Здравков, Стойчо Стоев, Станислав Генчев и Павел Върба. Това означава, че всеки наставник е водил тима в средно 17,5 срещи, а точно такава е статистиката в друг гранд от Балканите – „Стяуа“.

В същото време „Левски“ е сменил деветима треньори. На другия полюс пък са „Черно море“ и „Славия“, сменили по седем специалисти.

Безапелационен лидер в 84-те изследвани първенства е боливийският „Реал“ (Потоси), където са сменени 20 треньори. Тройката се допълва от перуанския „Куско“ (16) и парагвайския „Спортиво Лукеньо“ (15).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *