Луксозната къща на бизнес фамилията Въгларски в Петрич на публична продан

Луксозната къща на бизнес фамилията Въгларски в Петрич на публична продан

Един от най-луксозните имоти в Петрич – баровската триетажна къща на семейство Магда и Ангел Въгларски, бе обявена на публична продан заради банкови ипотеки. Домът на ул. „Марица“ 26 се издига върху парцел с площ 898 кв.м, който също е включен в цената, от която на 5 май ще започне наддаването за къщата бижу – 470 400 лв.

Самата къща е със застроена площ 204 кв.м, всеки от етажите е обособен като самостоятелен апартамент от 195 кв.м, а на партера има офиси, както и 2 гаража, пише „Струма“. Стаите не са мебелирани, в един от апартаментите има само няколко зарязани торса на пластмасови манекени и малко мебели, които са свидетелство, че помещенията все пак са били обитавани и набързо са опразнени. Къщата все още фигурира в Търговския регистър като адрес на една от семейните фирми на Въгларски.

Семейство Въгларски имаха петролна база в Петрич, но придобиха национална известност през 2010 г., когато бившият вътрешен министър Цветан Цветанов проведе в София и Петрич шумна акция с арести срещу източване на ДДС. Акцията бе наречена „Лапачите“, а името на Магда Въгларска изскочи в нея като съдружничка на счетоводителя на групата Димитър Чучулигов.

След години наред прехвърляне на папките между няколко съдилища в Благоевград и София, през 2017 г. наказателното производство в крайна сметка бе прекратено. Преди 2 г. пък набеденият за тартор на „Лапачите“ – петричанинът Пламен Точев, осъди прокуратурата на 7000 лв. обезщетение за продължило 7 г. и 4 месеца разследване срещу него.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.