Луксозна руска марка стъпи на пазара на електомобили

Руската компания Monarch обяви, че е завършила разработката на електромобил и има готовност за започване на производство веднага след получаването на нужните сертификати, за които вече са подадени документи.

От фирмата разкриха и техническите данни на модела, които по габарити не отстъпва на Mercedes-Benz S-Class. Той ще се предлага в две версии – S200 и S400, като цифровият индекс посочва мощността в киловати. Това означава съответно 272 и 544 конски сили. По-слабият вариант ще получи батерия с капацитет с 60 кВт/ч, а по-мощният – с 80 кВт/ч, като пробегът им ще бъде съответно 300 и 400 километра.

Компанията има намерение да премине сертификация на два етапа, както стори новият руски производител на луксозни модели Aurus. Първият предвижда производството на ограничена серия, а вторият – на по-голям брой електромобили. Тези от първата серия ще бъде предложени на специално подбрани клиенти, разкриват от Monarch.

В конструкцията и интериора на колите ще се използват алуминий, карбон, скъпо дърво, естествена кожа и скъпоценни камъни. Компанията започва да приема поръчки за електромобила си от днес, 10 ноември, като стартовата цена е 58 000 щатски долара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *