Лъчо Танев предложи трима за президент на БФС

Футболният агент Лъчезар Танев предложи три имена за нов президент на Българския футболен съюз. Това са сегашният временен изпълняващ длъжността Михаил Касабов, вицепрезидентът Атанас Фурнаджиев, както и Наско Сираков.

Той допълни, че ако започне да изброява, може да посочи „десетина човека“. Лъчезар Танев също е спряган за поста, но за пореден път потвърди намеренията си да продължи бизнеса си поне още няколко години, преди евентуално да поеме нови предизвикателства.

„Преценил съм, че следващите 2-3 години трябва да остана в този бизнес, сподели агентът в интервю за предаването „Пред банята”. – Смятам, че ще ми струва доста усилия, аз в личен план имам амбицията, желанието за нещо по-различно, но в края на краищата голям залог трябва да платя с евентуалната ми кандидатура за президент на БФС, което не съм убеден, че трябва да се случва. Има хора, които разбират. И Наско Сираков, и Мишо Касабов, и Наско Фурнаджиев е бизнесмен, който със сигурност ще решава нещата принципно.

Има хора, ако започна да изброявам, сигурно десетина човека ще се намерят, които могат да вършат нещата. Клубовете имат глас, би трябвало да предложат, да се гласува. При нас е заложено един човек да управлява. Ние като нация не сме нация, която да има явна обществена позиция, да сме инициативни в решенията. Някак си като национална черта е един човек напред и каквото каже той, това ще е”, категоричен бе Лъчо Танев.

Той предложи и реформа в БФС, според която футболният съюз да се откаже от администрирането на шампионата, а с това да се занимава Профилигата. „ На футболният съюз не му трябва първенството. Това първенство, ако бъде избран един нормален човек, година-две да даде на лигата да направи една структура и лигата да се занимава с професионалните първенства, както е почти навсякъде в Западна Европа. Така моментално ще изчезне това напрежение в БФС. Само че трябва тези клубове да се съберат и да разберат, че това е истината”, допълни агентът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *