Лъч надежда: Епидемията в Испания започна да отстъпва, макар и леко

Очерталата сe в последните дни тенденция на бавно затихване на епидемията от новия коронавирус в Испания се потвърждава и от данните, които бяха огласени в петък. 605 души са починалите през последните 24 часа.

Макар цифрата да звучи стряскащо, това е най-малкият брой смъртни случаи за едно денонощие в страната от 24 март насам. В четвъртък например починалите бяха 683-ма. Министерството на здравеопазването обобщи, че общият брой на починалите в Испания заради Covid-19 е 15 843.

Испания вече е трета в света в мрачната статистика, след като Съединените щати я изпревариха вчера по смъртни случаи. Италия остава на първо място.

Същевременно броят на заразените в Испания е нараснал с над 4500 през последното денонощие. Този брой е чувствително по-нисък от сряда и четвъртък, когато новопотвърдените случаи на заразата бяха по около 6000. Така досега е потвърдено, че от коронавируса в Испания са се заразили 157 022 души. По този показател страната е втора в света след САЩ. 55 668 болни в Испания пък вече са оздравели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *