Людмила Анева от „Свети Мина“ – най-милосърдната сестра в Благоевград

Медицинската сестра Людмила Анева от Специализираната болница за активно лечение по онкология „Свети Мина“ в Благоевград бе избрана за най-милосърдната медицинска сестра в Благоевград за 2020 година. Този приз тя спечели след проведеното онлайн анкетно проучване, организира от община Благоевград под мотото „Мило сърце 2020“, съобщи БНР. В продължение на месец в проучването се включиха 763 лица, които номинираха 10 медицински сестри, работещи в лечебните заведения в Благоевград и филиала на Спешна помощ.

„Много съм щастлива! Работя като медицинска сестра 17 години, за мен това е призвание – да помагам на хората. Най-хубавото е, когато видя искрата в очите на болните. Ще продължавам да помагам, това е моето призвание!“ – заяви за Радио Благоевград Людмила Анева.

Кметът на община Благоевград инж. Румен Томов откри мраморна плоча в памет на Флорънс Найтингейл. Събитието бе по повод Световния ден на медицинските сестри, който се отбелязва на 12 май и във връзка с 200 години от рождената дата на Найтингейл – първата светска медицинска сестра. Тя създава система за подготовка на средни и младши медицински кадри във Великобритания през 1855 година и обучава медицински сестри по време на Кримската война.

Румен Томов благодари на професионалистите по здравни грижи за всеотдайния им труд, посветен на най-ценното – човешкото здраве. Той връчи парични награди на всички 10 номинирани медицински сестри.

Второто място в конкурса спечели Бисерка Костова, медицинска сестра в Специализираната болница за активно лечение по онкология „Свети Мина“- ЕООД – Благоевград. Трета е Венета Стефанова, главна медицинска сестра в МБАЛ – Благоевград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *