Магнитни бури ни удрят от утре до 25 октомври

Магнитни бури ни удрят от утре до 25 октомври

От 21 до 25 октомври се очакват смущения на магнитното поле на Земята. Магнитните бури се усещат от хората с лабилно здраве – възможни са прояви на безсъние, неразположение, тревожност и главоболие, съобщи Нова тв.

Магнитните бури възникват, когато поток от слънчева материя удари магнитното поле на Земята, създавайки някои вълни. Те са предизвиквани от изригвания на Слънцето и могат да причинят смущения в електричеството, радиовръзките и спътниковата навигация. Те могат да повлияят негативно и върху самочувствието на някои хора.

Експертите съветват да се разхождате повече на чист въздух, да спите достатъчно, да се откажете от вредна храна, алкохол и цигари и да пиете повече билкови чайове.

Погрижете се за доброто хранене, съветват експертите, като през този период е добре да консумирате по-малко сол, защото тя натоварва сърцето и кръвоносните съдове. В същото време трябва да включите в диетата повече храни, богати на калий, калций, магнезий.

Заедно с диетата трябва да се грижите и за течността: по време на магнитни бури трябва да разреждате кръвта си и да пиете повече вода. Ако кръвното налягането се повиши – изключете кафето и черния чай от диетата, но при намалено налягане – чаша кафе или чай ще помогне за нормализиране на състоянието.

Сайтът Искитима.ру добавя, че и на 29 и 30 октомври може да има изригвания. Очаква се малка буря, но човек може да изпита безсъние и също така да забележи скокове в кръвното налягане. Може би проявата на раздразнение, промени в настроението, безпричинна агресия или апатия.

 

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *