Майката на бебето с Covid: Условията в болницата бяха нечовешки

Бебе на по-малко от месец с COVID-19 се лекува в инфекциозно отделение за възрастни. С него е и майката, която е с отрицателен тест. Жената сподели пред Нова изживяванията си в болничната стая, където условията са били нечовешки.

„От вчера детето е с отрицателен PCR тест. В момента е спокойно. На 26 ноември вдигна температура и спря да се храни. Направихме консултация с педиатър и тест, тъй като баща му е заразен. Още същият ден ни дадоха направление за детското отделение в Хасково, разказа майката Жанет Маринова.

Пристигнахме следобед, но от там ни казаха, че няма как да бъдем приети, защото нямат COVID отделение. Насочиха ни към инфекциозното отделение. Отидохме и ни казаха, че трябва да направим снимка в спешния център и ако има пневмония, ще бъдем приети. След като я направихме, се видя, че има пневмония и ни взеха. Цялата процедура отне 3 часа“, оплака се жената.

В стаята им постоянно са били настанявани болни пациенти, обясни Маринова.

„За 8 дни се смениха 4 души с коронавирус. Аз се притеснявах за себе си, тъй като моят тест е отрицателен. Условията бяха ужасни. Нямаше шкафчета, закачалки. Детето нямаше легло, спеше в кошчето на количката. В събота настаниха поредния човек, който освен с COVID-19, беше и с памперс. Тогава не издържах и писах до медиите. След сигнала ми, изведоха пациента и осигуриха легло за бебето. Освен това за целия ни престой идваха само по време на визитация в стаята и не даваха информация за състоянието на детето“, поясни жената.

Майката на бебето отправи специални благодарности към здравния министър, който я е потърсил лично.

„Може би е научил от социалните мрежи за случая. Извини се, попита от какво имаме нужда. Казах му, че се нуждаем от преглед от педиатър и най-после получихме такъв”, разказа още жената.

От болницата дадоха своя коментар за случилото се:

„Колегите от детското отделение са се притеснили, че може би няма да се справят и затова бебето е било е пренасочено. То е било настанено заедно с майката в самостоятелна стая. В събота бях уведомен, че там има настанена друга възрастна жена. Веднага е преместена.

Назначили сме вътрешна проверка, за да установим наистина ли е имало настаняване на различни пациенти. Цялото лечение на детето е било правилно. В нашата болница няма места. За да те настанят, трябва някой или да почине, или да бъде излекуван“, не скри директорът на МБАЛ – Хасково Георги Гелов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *