Майка на две деца, доброволец в триажния кабинет в Дупница: След дълга смяна се прибирам в 1 ч. след полунощ

Майка на две деца, доброволец в триажния кабинет в Дупница: След дълга смяна се прибирам в 1 ч. след полунощ

40-г. майка на две деца Боби Харамлийска работи като доброволка в триажния кабинет в Дупница. Посреща желаещите да се тестват с усмивка и с усмивка ги изпраща. За да намали напрежението сред чакащите на опашка за тест, тя е наредила в триажния кабинет коледна украса. Поискала е от зам. кмета Крум Милев да й осигури чайник и ще предлага чай на чакащите на опашка на студа пред триажния кабинет.

„Аз съм майка на две деца. Грижа се за възрастни хора и съм свикнала с човешката болка, но винаги намирам начин да им се усмихна и да ги разведря. Такава съм и в триажния кабинет. Като влезе някой да се тества, аз го посрещам с усмивка и блага дума. Колкото и да е уплашен човекът, се усмихва и сяда спокойно за теста”, разказа пред в. „Струма” Боби Харамлийска и допълни:

„Една баба наскоро се разплака от радост, че тестът й е отрицателен, прегърна ме и ми каза, че ме обича. Тези, които са с положителен тест, ги развеселявам, като им разказвам вицове и те за момент забравят тревогата. Често идват възрастни, самотни хора да се тестват. С тях водя разговори за живота, изслушвам ги какви проблеми имат и те са доволни, че пред някого са си изплакали мъката и тревогите.

Аз обичам да съм сред хора и да разговарям с тях. Днес цял ден бях в триажния кабинет и съм капнала от умора, но се чувствам удовлетворена, тъй като от 60 взети проби само 12 са положителни, това ме радва и ми дава сили да сготвя на децата и съпруга ми и да отида при една самотна възрастна жена да й сложа да вечеря, да й дам хапчетата”, разказва за ежедневието си 40-г. жена.

„Преди няколко дни помолих зам. кмета Крум Милев да ми даде коледна украса от общината. Веднага изпрати по шофьор и украсих кабинета. По този начин създавам настроение и на екипа, който работи. Хората едва ли я забелязват. Влизат притеснени и най-важното е да чуят какъв е резултатът от теста за коронавирус. Поисках от зам. кмета да ми осигури чайник и ще правя чай на чакащите на опашка пред кабинета в студеното време. Те и да не са болни, ще се разболеят, докато влязат вътре за тест. Не ми пречи да сложа да заври един чайник с вода и пакетче чай, за да давам на всеки, който поиска от опашката. Това е и уважение към хората. Понякога един болен човек една добра дума или един мил жест може да го повдигне и да го успокои, че някой непознат му е обърнал внимание.

Някои ме питат не се ли страхувам да не се заразя с Ковид-19 и да го пренеса на децата ми. Страхувам се, но се тествам често и спазвам изискванията, нося маска, ръкавици, предпазно облекло. Все някой трябва да работи в триажния кабинет, ако всички кажем, че ни е страх, кой ще работи? Аз не съм медицинско лице. Грижа се за хигиената, но има нужда и от такива като мен. Помагам на лекаря или медицинската сестра, които са на смяна. Харесвам това, което работя в момента, и нямам намерение да се отказвам, обичам хората и разговорите с тях”, заяви Боби Харамлийска.

Тя живее в Дупница със семейството си. Понякога смяната й свършва в 1 часа след полунощ. Прибира се с такси, тъй като живее на другия край на града, но това не й пречи да е на първа линия, независимо от колко часа е на работа.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *