Майка недоволства: Ученици чакат половин час за измерване на температура

Майка недоволства: Ученици чакат половин час за измерване на температура

Деца чакат на опашка за измерване на температура. Това става ясно от видеоклип, изпратен от майка на първокласник от столичното 41-во училище в Нова телевизия. Жената твърди, че учениците чакат всяка сутрин на студа, по половин час, и обвинява ръководството в липса на организация.

На ден през устройството, което мери температурата, минават 300 деца. Устройството е едно, а температурата се измерва от медицинската сестра.

„Ние с моето дете дойдохме в 8,25 часа сутринта. Моето дете мина през термометъра в 8,40 часа. Днес отвориха още един вход, намери се решение. Други родители се оплакаха, че децата чакат вътре и се получава струпване. Затова децата бяха изкарани навън”, разказа майката, подала сигнала.

От ръководството са намерили временно решение и апелират към родителите да водят децата си навреме на училище.

„Децата започват в 8,30 часа. Необходимо е преди това време те да са на мястото си и готови за работен процес. Вие сте свидетели, че децата закъсняват. Когато на ден минават по 330 деца, няма как да не се получи струпване, за което аз и ръководството съжаляваме”, заяви директорът на училището Александра Топалова.

Учебното заведение няма нито финансова, нито физическа възможност за закупуването на втори апарат за мерене на температурата, тъй като сградата няма втори вход.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *