Майка се оплака от отношението на лекар: Чакахме час и половина, посрещна ни сърдита и ни препрати в отделението

Майка на дете на 1 годинка се оплака от отношението на лекар в спешния кабинет на общинската болница в Дупница, пише в. „Струма“. Ето какво написа възмутената дупничанка в социалните мрежи:

„Във вторник вечерта заведох детето си в спешен кабинет в общинската болница с много висока температура. Дежурен лекар беше д-р Зорка Тодорова, която вместо в 19,30 часа пристигна на работа в 20,00 часа. Каза ни да изчакаме пред кабинета, за да се преоблече. Към 21,00 часа нервите ми не издържаха и почуках на вратата на кабинета. Д-р З. Тодорова отвори сърдита и ми се разкрещя, че съм била нахална, но ни пусна вътре.

Без да прегледа детето, ни даде бележка да отидем в детско отделение в болницата. Докато пишеше, ме разпитваше от коя махала съм, коментира как личният ни лекар събира само роми… а детето ми беше с температура. Поведението й беше арогантно. Не му измери температурата, а направо ни изпрати в детско отделение на общинската болница”, споделя младата жена.

Наш репортер се свърза по телефона с д-р Зорка Тодорова, която на въпроса имало ли е такъв случай, отговори така: “Прави ми впечатление, че щом се стъмни, и роми водят в спешния кабинет децата си на преглед. Имало е нощи, когато са идвали по десетина майки с децата за преглед. Къде са били през деня?! Не съм расист. Сред ромите има интелигентни и възпитани хора. Не са нахални и не създават проблеми. Снощи дойде майка с деветмесечно бебе с висока температура. Написах му талон и го изпратих в детско отделение. Педиатрите да решат как да го лекуват. Оказа се, че отделението е затворено и не приема пациенти. Аз нямам вина за това, не бях уведомена”, заяви д-р Тодорова.

Медицинският директор на МБАЛ “Свети Иван Рилски” д-р Крум Бонев обаче беше категоричен: “Не е затворено нито едно отделение в общинската болница. Спазва се карантината, но спешни пациенти се приемат”.

„До мен не е изпращан сигнал от майката на детето, но ще проверя случая. Ще разговарям с д-р Тодорова и ще реша какво наказание да й наложа. Наистина след 20,00 часа има стълпотворение от ромски майки с деца пред кабинета. Някои са по-възпитани, други са по-емоционални. По време на мое дежурство са идвали по 25 майки с децата си. Не съм върнал никого, но детето имало сополи – и хайде в спешния кабинет. Ако отидат в спешен кабинет в другата болница след 20,00 часа, ще трябва да плащат. При нас не се заплаща прегледът”, заяви началникът на Медицинския център към общинската болница доц. Димитър Недин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *