Майк Пенс: Опасенията от втора вълна на коронавирус са преувеличени

Майк Пенс: Опасенията от втора вълна на коронавирус са преувеличени

Опасенията от втора вълна на коронавирус са преувеличени, пише американският вицепрезидент Майк Пенс в статия за в. „Уолстрийт джърнъл“.

Пенс изтъква, че дневният брой на новите заразени с вируса в Съединените щати е спаднал до 20 000 от 30 000 през април. Вицепрезидентът на САЩ подчертава също, че броят на смъртните случаи на ден в страната е намалял до 750 през последните пет дни.

„Благодарение на лидерската роля на президента (Доналд) Тръмп и смелостта и състраданието на американския народ нашата система за обществено здравеопазване е далеч по-силна, отколкото преди четири месеца, и ние печелим битката с невидимия враг. Медиите се опитват да плашат американския народ на всеки етап от пътя и тези мрачни прогнози за втора вълна не са нещо по-различно.

Ние забавихме разпространението на вируса, погрижихме се за най-уязвимите, спасихме човешки животи и създадохме здрава основа за всякакъв вид предизвикателства, с които можем да се срещнем в бъдеще. Това е причина за празнуване, а не за всяване на страх от медиите“, пише Майк Пенс.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *