Македонката, потрошила бариерата на ГКПП-Гюешево, го загази

Македонката, потрошила бариерата на ГКПП-Гюешево, го загази

Районният съд в Кюстендил, под председателството на съдия Чавдар Тодоров взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на гражданката на Северна Македония Фросина Д., на 40 години, пише „Монитор“. Срещу нея има повдигнати 3 обвинения – за навлизане през границите на страната без разрешение, за противозаконно пречене на орган на властта да изпълни задълженията си, за нанасяне на значителни повреди на служебни автомобили на МВР, след нарушение на правилата за движение. И за трите, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“.

Мярката се гледа чрез Скайп видео връзка със следствения арест. За нуждите на производството бе осигурен и преводач. Обвиняемата не изрази становище по делото и през цялото време остана неконтактна. Съдът счете, че е налице обосновано предположение, че обвиняемата е извършител на престъпленията, за които е привлечена като обвиняема, както и, че съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Тя не притежава постоянен и настоящ адрес на територията на Република България. 40-годишната Фросина успя да спретне истински екшън в петък в късния следобед в Кюстендил. Тя счупи бариерата на ГКПП Гюешево, след което потроши две патрулки при гонка в областния град. Накрая бясната водачка пречупи и дърво, а след множеството каскади се отърва и без драскотина.

По-късно се оказа, че жената е с температура и след направен тест за коронавирус в болницата, тя беше преместена в следствения арест. Според коментарите на медиците Фросина вероятно страда и от някакво психическо заболяване. Постановеното определение, с което по отношение на македонската гражданка Фросина Д. е взета най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, подлежи на обжалване, в 3-дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *