Мангъров: Ще си направя тест, ако дадат предписание, но няма смисъл

Не съм отказал да си направя тест, ако дадат предписание, ще си направя. Това заяви пред БНТ доц. д-р Атанас Мангъров. След като бе в предаването на Георги Любенов в неделя и е със съмнения за коронавирус, инфекционистът вчера отсече, че ще се изолира, но няма да се подложи на тест.

„Ние в Инфекциозна болница контактуваме всеки ден с хора, които има симптоми, значителна част от тях се оказват заразени и това означава, че непрекъснато трябва да се тестваме, това е абсурдно“, категоричен е доц. Мангъров.

„Това, че г-н Любенов се е оказал положителен, той е такъв, защото се е изследвал. Но на него му няма нищо, нали? Ако се беше изследвал след две седмици, пак щеше да е положителен“, допълни доц. Мангъров.

„Системата на отчитане на случаите е крайно манипулативна, защото не се съобщава колко нови хора са изследвани, колко от тях са положителни и ако тези данни не се представят коректно, ние само се плашим“, отново повтори версията си Мангъров.

Всички ще се заразим с коронавирус, но много малко се разболяват и проявяват симптоми на Covid-19.

Относно новия рекорд на отчетени случаи на коронавирус за последното денонощие, той заяви, че това са само заразени, а не болни хора.

„Тестването е абсолютно безсмислено, това е само трошене на пари“, отсече в свой стил доц. Мангъров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *