Мартин Бусаров за пореден път ще ръководи изборите в Пиринско

Адвокат Мартин Бусаров от ГЕРБ-СДС оглави РИК-Благоевград. Решението се взе днес в конферентната зала на Областна администрация – Благоевград, където се проведоха консултации с представителите на парламентарно представените партии и коалиции за избор на членове на Районна избирателна комисия за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент и за народни представители на 9 юни.

Съставът на РИК е от 17 членове 17: 5 за Коалиция „ГЕРБ-СДС“, 4 – за Коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България“, 3 – за ДПС; 2 – за ПП „Възраждане“, 2 – за Коалиция „БСП за България“, 1 – за ПП „Има такъв народ“. Председател на РИК – Благоевград по предложение на Коалиция „ГЕРБ-СДС“ да бъде г-н Мартин Бусаров.

Три партии предложиха имена за заместник-председатели на РИК-Благоевград. Марио Граченов издигна кандидатурата на Милена Велкова, която да бъде заместник-председател от Коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България“.

За заместник-председател от Коалиция „БСП за България“ бе предложен бившият областен управител Стоян Христов, а от Партия „Има такъв народ“ издигнаха кандидатурата на Атанаска Митрева за заместник-председател. За секретар на РИК предложение направи лидерът на ДПС Ведат Хюсеин, който посочи Исмет Узунов.

Партия „Възраждане“ не пожела ръководна длъжност в РИК-Благоевград. Тъй като се постигна съгласие за състава на РИК Благоевград между присъстващите представители на партии и коалиции, ще бъде изготвено и изпратено до ЦИК писмено предложение от Областния управител Мария Димова за състав на РИК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *