Марто Дебелия стана ученик в затвора в Бобов дол

Нашумелият благоевградски сводник Мартин Филипов-Дебелия завършва 11 клас в затворническото училище в Бобов дол. Той е решил да се образова, докато излежава 8-г. присъда за склоняване към проституция.

Марто Дебелия едва успява да изкарва тройки, но това, че учи, ще му осигури по-ранно излизане от затвора, тъй като два дни в класната стая се считат за три излежани. Е, веднъж го похвалили за участието му във викторина за народните традиции и обичаи. В затвора обаче се коментира, че все плаши по-слабите от него, че има хора навън, и ако не се съобразяват с неговите желания, близките им ще пострадат, разказва един от затворниците, който е излязъл в отпуск, пише „Струма“.

В началото на годината благоевградчанинът налетял на един от надзирателите в затвора, който извършвал проверка в килията и се опитал да вземе телефона на Мартин Филипов. Марто се нахвърлил върху надзирателя със заплашителни реплики, но се намесили колегите му и предотвратили побоя, а за тази постъпка го осъдили на още 6 м. затвор при първоначален строг режим.

Мартин Филипов-Дебелия е в едно отделение с Петър Стоянов-Сумиста, който излежава доживотна присъда като бос на бандата Килърите, която се е занимавала с мокри поръчки.

Сред обитателите на затвора в Бобов дол е и Радослав Колев от Перник, който е осъден на 12 г. затвор за убийството на 15-г си приятелка, която умъртвил по най-жесток начин – пробол я с нож 13 пъти. Той пък уплътнява времето си зад решетките, като рисува картини, изобразява предимно икони и женски лица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *