Масаж с коприва цери ишиаса

Масаж с коприва цери ишиаса

Копривата е уникален народен лек и силна храна за трапезата ни през пролетта. Нейните свойства я правят универсален илач за 30 болести, сред които анемия, синузит, астма и язва. Използва се и в много козметични продукти, тъй като е полезна за косата и кожата. Копривата е богата на витамини А, В, С, D, E и К.

Малко известно е, че тя съдържа повече витамин С от броколи, спанак, карфиол, маруля и зелен боб. Осигурява на организма и минерали като калций, манган, желязо, калий, цинк, магнезий, мед. Тя е източник на незаменими аминокиселини, бета-каротин и фибри. Освен за консумация е подходяща и за външно лечение при болести като ишиас, лумбаго и възпаление на нерв на ръцете и краката. Необходимо е само да се натрият с прясна коприва местата, където чувствате болка.

При ишиас например прясното растение се прекарва съвсем бавно по външната страна на краката, като се започне от кокалчето и се върви към ханша, а оттам по вътрешната страна на крака надолу до петата.Това се повтаря два пъти и накрая се минава от ханша надолу през седалището. По подобен начин се процедира при други пострадали места. Накрая на процедурата е добре болезнените места да се напудрят.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *