Матурите през следващата година – на 19 и 21 май

Матурите през учебната 2020/2021 година ще бъдат по традиция преди 24 май, съобщи образователният министър Красимир Вълчев по време на образователна комисия. Държавният зрелостен изпит по български език и литература ще бъде на 19 май. Втората задължителна матура по предмет по избор ще бъде на 21 май, съобщи просветният министър Красимир Вълчев, цитиран от „Монитор“.

„Националното външно оценяване в четвърти клас ще бъде разположено в края на май в два последователни учебни дни, а на 7-и и 10-и клас едновременно средата на юни – петък и понеделник.”, каза още Вълчев. Дните, в които ще се проведат изпитите на кандидат-гимназистите и десетокласниците, ще бъдат неучебни.

„Графиците с изпитите, олимпиадите и състезания, почивните дни за следващата учебна година ще бъдат качени за обществено обсъждане до края на седмицата“, допълни министърът.

„Ваканциите, които ще предложим са разположени по традиция разположени по Коледа и Нова година, началото на април ще е пролетна ваканция, първи ноември. Ще предложим междрусрочната ваканция да бъде три дни за следващата учебна година“, уточни той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *