Машинистът на влака с разбито стъкло на локомотива: Преживяхме шок и стрес

Машинистът на влака с разбито стъкло на локомотива: Преживяхме шок и стрес

Този петък неизвестни лица хвърлиха балон пълен с вода, който счупи стъклото на локомотив и нарани сериозно локомотивния помощник-машинист.

„Преживяхме шок и стрес“, заяви пред БТВ локомотивният машинист Илиян Тодоров. По думите му при разминаване на композицията му 8601, която се движела за Бургас, с друг влак – от Стара Загора за София, в участъка при Септември от последния вагон на влака от Стара Загора е хвърлен предмет срещу насрещно преминаващия бърз влак за Бургас.

„Беше строшено челното стъкло на локомотива от страна на помощник-машиниста. За съжаление, беше сериозно ранен. Аз бях малко по-встрани от него и пострадах частично, целият бях в стъкла“, разказа Тодоров.

Според него от разбитите стъкла са можели да пострадат ѝ пътниците.

На гара Септември е било установено, че хвърленият предмет е балон пълен с вода. Тодоров определи случаят като нечия „група шега“ с доста неприятни последствия.

Според началника на влака Магдалена Табакова е можело да се стигне до сериозен инцидент, ако беше пострадал машиниста, „не ми се мисли какво можеше да се случи“.

Тя разказа, че доста често е била обект на агресия от страна на пътници и дори в миналото е била заплашвана с пистолет от пътничка, която не е била доволна от работата на климатика в купето, където е била настанена.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *