Мая Манолова и кметът Румен Томов се подписаха срещу мръсния въздух

Бившият омбудсман Мая Манолова, кметът Румен Томов и още 800 благоевградчани се подписаха срещу мръсния въздух.

Около 800 подписа събраха от сдружение „Благоевград диша“. Онлайн над 700 подписа и днес за около два часа около 100 се подписаха пред зала „22-ри Септември“, пише Агенция.бг.

Благоевградчани изразиха своето недоволство от липсата на конкретни мерки от страна на местната власт и контролните институции, срещу дейността на Био Тец „РУБИН 08“ – ООД, което според тях, е един от основните промишлени замърсители на въздуха в района.

Председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова днес също беше в Благоевград, където се подписа в подписката срещу мръсния въздух в града. По думите й повече хора умират от мръсния въздух отколкото от коронавирус. „Проблемът с мръсния въздух в България е един от основните проблеми за околната среда. По данни на Световната здравна организация в България умират 15 000 души годишно след усложнения заради мръсния въздух“, подчерта Манолова.

Организаторите ще внесат сигнал до Окръжна прокуратура Благоевград, срещу дейността на ТЕЦ „РУБИН – 08 заедно с подписката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *