Мая Манолова: Чакаме оферта от Слави Трифонов

Мая Манолова: Чакаме оферта от Слави Трифонов

Разговори за коалиция все още не са водени, заяви лидерът на партията „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова в студиото на bTV. Тя добави, че ще изчакат ГЕРБ да представят своето предложение за кабинет, след което вече ще се водят разговори, които ще бъдат прозрачни.

„Ние сме го заявили многократно, че ще направим мнозинство на промяната, на почтените, заедно с „Демократична България“ и „Има такъв народ“, и ще вървим към създаването на стабилно и почтено управление“, каза Манолова.

„Чакаме предложението на Слави Трифонов. Народът му даде огромната отговорност и доверие да бъде втора политическа сила. Очакваме предложението му“, каза още Манолова.

Тя уточни, че все още не са водени разговори с Трифонов, но в залата на Народното събрание двете парламентарни групи разговарят.

Манолова каза още, че държат на публични и прозрачни разговори, пред гражданите и медиите. „Хората казаха кои са формациите на протеста, хората искат мнозинство на промяната и кабинет на промяната, това е“, каза Манолова.

На въпрос дали ще приемат подкрепа от ПГ на БСП, ДПС и ГЕРБ, Манолова не отговори конкретно. Тя каза „Вече бяха направени заявки за подкрепа на такъв кабинет, но ние бяхме достатъчно ясни – това не означава индулгенция за подкрепящите. Няма да позволим на партиите на статуквото да задушат в токсична прегръдка един кабинет на промяната“.

Относно предложението на Борисов ГЕРБ да осигури депутати, които да подкрепят правителство на ИТН, ДБ и ИСМВ, Манолова го определи като екзотично.

„Екзотиката в предложенията на премиера в оставка, и в отпуска, и в болнични да дава депутати под наем, на консигнация, са неприемливи. Смятам, че няма да се стигне до това да даваме под аренда някой, който да подкрепи“, каза Манолова.

Манолова оглави комисия за ревизия на властта на Борисов. „Ревизията включва 10 години, там са и другите два кабинета. Правителството на Пламен Орешарски беше проверявано от Борисов и неговите министри“, каза Манолова.

„Хората очакват да бъде направена ясна проверка и ревизия на парите, които бяха похарчени през последните две години“, каза Манолова.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *