МВР пуска нова декларация за пътуване между градовете

МВР пуска нова декларация за пътуване между градовете

Променя се формата на декларацията за пътуващите по работа извън областните градове. МВР пуска нова бланка, която е публикувана на сайта на МВР www.mvr.bg.

Промяната е относно преминаване през КПП във връзка с трудова дейност. В декларацията по новия образец отпада заверката от работодателя в т. 3. Гражданите ще удостоверяват това обстоятелство със служебна бележка, издадена от работодателя или друг служебен документ (служебна карта, пропуск), който носят в себе си.

Попълнените декларации ще се събират от служителите на КПП с цел контрол на изпълнението на мярката и възможност за проверка на попълнените в нея данни.

Гражданите, които пътуват по други неотложни причини, представят лична карта и декларация. Декларацията и в този случай ще остава при служителите на КПП.

Промяната се прави след анализ на ефективността от първите 3 дни на функциониране на контролно-пропускателните пунктове КПП в областните градове, както и препоръки от страна на граждани. Също така целта е да се предотвратят злоупотреби.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *