Международна автотранспортна компания отвори офиси в Благоевград

Международна автотранспортна компания отвори офиси в Благоевград

Международна автотранспортна фирма, която развива дейност в САЩ, отвори офиси в Благоевград, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

„Монтуей Ауто Транспорт“ идва в областния център в резултат на успешни преговори между кмета на община Благоевград Илко Стоянов и собствениците на компанията, посочват от пресцентъра.

Преди няколко месеца представители на фирмата взеха участие в Първи регионален форум „Инвестиции и иновации“ в Благоевград, по време на който изразиха увереност, че виждат потенциал в града за разгръщаме на бизнес нишата, в която работят, съобщават още от община Благоевград.

Оттам допълват, че компанията започва дейност в Благоевград с 42 работни места и перспектива да се разраства. Основното изискване е кандидатите да владеят английски език, като фирмата поема обучението и профилирането им след като хората бъдат наети.

Собствениците и мениджърите имат амбицията, със съдействието на община Благоевград, да установят трайни взаимоотношения със средните и висши училища на територията на Благоевград, като привличат кадри за работа в компанията.

При официалното откриване на офисите кметът на Благоевград Илко Стоянов е посочил, че в негово лице бизнесът има подкрепа и ще съдейства за всичко необходимо, за да може компанията да се развива и на територията на Благоевград, съобщават още от общинския пресцентър.

„Монтуей Ауто Транспорт“ е открита през 2007 година и се занимава с транспортиране на автомобилите на клиенти между различни точки. В нея в момента работят повече от 500 човека, от които над 200 в България, 200 в Република Северна Македония, а централата е в САЩ, съобщават от пресцентъра.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.