Между 15 и 80 см е снежната покривка в Кюстендилско, в Перник се погрижиха за стръмните участъци

Между 15 и 80 см е снежната покривка в Кюстендилско, като най-много сняг има по високите части. Пътищата са проходими, като с предимство се разчистват основните пътни артерии, казаха от Областното пътно управление в Кюстендил, съобщава БНР.

Цялата налична техника на управлението – 35 машини – е включена в почистването и опесъчаването на пътищата. От пътното управление апелират за повишено внимание при движение.

Множество сигнали за паднали дървета са получени на дежурния телефон в Община Кюстендил. Прави се организация за своевременното им отстраняване от общинското предприятие „Чистота“ и Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“. От там разчитат и на доброволци при отстраняването на падналите дървета. На места в Кюстендил няма електричество, но екипи на ЧЕЗ работят по отстраняването на авариите. Няма сигнали за бедстващи хора, казаха още от Общината.

Пътищата в община Перник са проходими при зимни условия, съобщиха от общинския пресцентър.

Почистването им е започнало още през нощта, като обработката на стръмните улици и на тези, на които живеят хора на хемодиализа продължи и през деня.

В някои райони заради навяванията са се образували преспи. Вчера са били почистени преспи в района на селата Планиница и Радуй.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *