Мераклии за тридневно гръцко море обсадиха границата

Мераклии за тридневно гръцко море обсадиха границата

Интензивен е трафикът днес на прага на трите почивни дни. Той се засили още в ранните часове на деня, след като хиляди българи се отправиха на море в Гръцко.

Около обяд тежкотоварен камион аварира в района на Симитли и се наложи движението да се осъществява в една лента за часове – резултатът се видя веднага – тапа и километрично задръстване между Симитли и Благоевград, предаде Нова тв.

„Никога досега не е било така”, сподели един от пътуващите. „Тапата е ужасна. Това е всяка седмица в петък. Очаквахме да има тапа, както тук – така и на границата”, сподели друг.

Напук на очакванията обаче, на границата с Гърция чакане нямаше, защото голяма част от пътуващите се отклоняваха в посока Банско. На ГКПП „Кулата“ гръцките власти пренебрегнаха собствените си заповеди и тестове на преминаващите се правеха избирателно, а не масово.

„Малко е безсмислено за мене, тъй като всеки идва с QR кодове, с документи хиляди, така че малко е безсмисленa според мене цялата история”, заяви един от пътуващите към Гърция.Мера

Към Гърция българските туристи тръгнаха с идеята за последно море за тази година. На Кулата се усети сериозния отлив на румънски туристи, които през лятото традиционно в петъчния ден се насочваха към южната ни съседка.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *