Милиони болни от коронавирус в САЩ

Калифорния стана вторият щат в САЩ, регистрирал един милион потвърдени случая на заразяване с коронавирус, след Тексас, който достигна това равнище по-рано през седмицата, предаде Асошиейтед прес. АП се позовава на данни на университета „Джонс Хопкинс“.

Най-населеният американски щат стигна този праг приблизително 10 месеца след потвърждаването на първите случаи. Калифорния първа в страната наложи на щатско равнище карантина на своите близо 40 милиона жители през март.

След ръст през лятото, равнището на потвърдените случаи на Ковид-19 в Калифорния през есента осезаемо спадна, но сега броят на заразените отново се увеличава, както и в голяма част от страната. Тази седмица в 11 окръга равнищата бяха толкова високи, че щатът върна част от рестрикциите.

Здравните власти в Масачузетс съобщиха, че потвърдените смъртни случаи вследствие на коронавируса в щата са надхвърлили 10 000 и предупредиха, че реалният брой на починалите може да е доста по-голям.

Масачузетс е щатът с най-много смъртни случаи в САЩ след Ню Йорк, Тексас, Калифорния, Ню Джърси и Флорида.

Пандемичният кошмар в Масачузетс започна в края на февруари, след като конференция в бостънски хотел, организирана от биотехнологичната компания Байъджен (Biogen), се превърна в огнище на заразата, плъзнала не само в щата, а и в страната.

По данни от вчера потвърдените случаи на коронавирус в Масачузетс са 174 953, като 661 от заразените са в болница.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *