Министър Кацаров: На здравната система не й трябва чудо, а работа

Министър Кацаров: На здравната система не й трябва чудо, а работа

На здравната система не й трябва чудо, а работа. В краткия ми мандат не могат да бъдат свършени всички промени. Това заяви пред БНТ служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров.

„Не можем да изключим и вълна на коронавируса и през лятото. Единственият начин да се справим със ситуацията е ваксинацията“, категоричен бе той.

Бих искал да видя всички без маски, но това може да стане само, ако има масово ваксиниране. С 20-25% имунизирани няма как да се случи. Ваксинираме се и сваляме всички маски, съобщи здравният министър. „Никога не съм бил антиваксър, аз съм лекар – всички тези приказки бяха слухове“, разкри д-р Кацаров.

„Медиците трябва да се ваксинират, у нас имунизираните медицински лица са около 20-25%“, каза служебният министър. „Още тази седмица ще се види промяна в мерките – при зелена зона, при оранжева зона и при червена“, съобщи д-р Кацаров.

„Хората трябва да знаят, че повече няма да има пререждане за трансплантации. И досега е имало списъци за трансплантации, но те не са били по законов ред“, коментира д-р Стойчо Кацаров.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.