Министър Кралев откри ново футболно игрище в евроселото Черниче

Министър Кралев откри ново футболно игрище в евроселото Черниче

Черниче, обявено за Евросело на България през 2012 година, продължава да се развива и да променя своята визия. Вчера децата и младежите се сдобиха с нова придобивка. Министърът на младежта и спорта – Красен Кралев, кметът на община Симитли – Апостол Апостолов, народният представител Стефан Апостолов и кметът на населеното място – Георги Стефанов, прерязаха лентата на дългоочакваното футболно игрище в евроселото.

Събитието се превърна в истински празник за жители и гости на Черниче. По стар български обичай на входа на игрището момичета, облечени в народни носии, посрещнаха гостите. Женска фолклорна група-Черние поздрави всички с песен и сътвори истински празник.

„В нашето евросело липсваше само едно нещо – такъв хубав стадион. Това беше черешката на тортата. Ще продължим да мислим, работим и инвестираме за бъдещето на Симитли. Министър Кралев е един голям приятел на Симитли и това е причината да имаме това прекрасно игрище. В знак на благодарност от всички нас му подарявам почетен плакет, на който пише: „На министър Красен Крален – приятел на община Симитли. За приност в облагородяването на спортната инфраструктура на община Симитли. С признателност и уважение!”, каза общинският кмет Апостолов.

„Духът на селото ще бъде силен, ще бъде жив. Пожелавам ви да бъдете живи и здрави и да пазите българщината“, отбеляза министър Кралев.

Отец Велизар направи водосвет, освети игрището и пожела всички да се радват на новата си придобивка. Средствата от близо 105 хил. лв. за футболното игрище са осигурени по Наредба № 4 на Министерството на младежта и спорта. То ще се ползва от над 150 деца и младежи от населеното място.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *