Мирела Кючукова: Благоевградчани са хора с големи сърца и силна вяра

Благоевградчани са хора с големи сърца и силна вяра Това каза за Радио Благоевград Мирела Кючукова от Православния информационен център Благоевград. За поредна година центърът, заедно с Общинският съвет по наркотични вещества Благоевград, дадоха старт на кампанията за събиране на дълготрайни пакетирани храни за семейства в нужда. Хранителните продукти могат да бъдат брашно, олио, захар, ориз, боб, леща, консерви, сладкиши и др. в срок на годност. Те ще бъдат раздадени на нуждаещи се семейства за Рождество Христово.

„Миналата година събрахме почти 3 тона храни, които разпределихме на повече от 300 семейства. Във времето, в което работим с Общинския съвет по наркотични вещества, сме изготвили доста голям списък с хора, които познаваме. Те получават не само хранителни пакети, но и друга помощ – дрехи, различни уреди за дома. Не ни радва това, че списъкът се увеличава. Но доброто, което виждаме е, че се увеличават дарителите.

Благоевградчани са хора с големи сърца и силна вяра, защото всяка година храните се увеличават. Не само като количество, но и като разнообразие. Даряват и други неща – шалчета, сапунчета, шампоанчета, детски книжки. Убедена съм, че българинът дарява“ – сподели в ефира на Радио Благоевград Мирела Кючукова.

Пунктовете за събиране на дълготрайни пакетирани храни са три – в община Благоевград, стая 504, където се помещава Общинският съвет по наркотични вещества; в Православния информационен център и в кв. „Грамада“, където е кухнята за бедни към черквата „Св. Николай“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *